Digitale edities

Bartholomaeus Anglicus – Van den proprieteyten der dinghen (1485)

WEMAL heeft een digitale editie vervaardigd van de Middelnederlandse vertaling van De proprietatibus rerum van Bartholomaeus Anglicus, in de druk van 1485. De editie is officieel gepresenteerd op 5 maart 2010. Van den proprieteyten der dinghen is het eerste werk in een nieuwe, door WEMAL geïnitieerde reeks: de Digitale Bibliotheek Middelnederlandse Artesliteratuur.

Lees meer over Van den proprieteyten der dinghen.

Handschrift Hattem C5

In 2010 begon een enthousiaste groep WEMAL-transcribenten (Willem van Bentum, Katty de Bundel, Edith Claessens, Marjon van Diepen, An Faems, Dirk Geirnaert, Maartje van Iersel, Frederiekje de Jongh, Andrea van Leerdam, Hans Rijns, Gerrit Verbeek, Moniek Vis, Sacha Voogd en Noor de Witt Hamer) aan de diplomatische transcriptie van Handschrift Hattem C5, een compilatie van voornamelijk Middelnederlandse artesteksten, aangevuld met een aanzienlijk deel Middelfrans en wat Latijn. Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis publiceerde de editio princeps van Hattem C5 op 11 januari 2021 via deze link.

Verder is de editie ook beschikbaar via de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) en de website van het Instituut voor de Nederlandse Taal (olim: Instituut voor Nederlandse Lexicologie).

Lees hier meer over Handschrift Hattem C5