Nieuw lid

In deze rubriek geven wij nieuwe leden de gelegenheid zichzelf kort voor te stellen. De afgelopen maanden mochten wij Joke van der Wijk verwelkomen.
“Mijn naam is Joke van der Wijk. De reden dat ik mij aansluit bij WEMAL is dat ik graag op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Middeleeuwse teksten. Voor mij komen de roerige Middeleeuwen tot leven als ik Handschriften en Middelnederlandse tekstedities lees. Het fascineert me dat het mogelijk is door oude teksten iets mee te krijgen van vroegere leef- en denkwijzen.
Nadat ik de opleiding Journalistiek in Zwolle heb afgerond, volgde ik van 2002 tot 2005 de studie Nederlandse taal en cultuur aan de UU. Toen al was ik in het bijzonder geïnteresseerd in de Middelnederlandse en vroegmoderne tekstedities die we bestudeerden.
Na de studie ben ik in 2006 als projectbegeleider gaan werken bij een educatieve uitgeverij die leermiddelen maakt voor met name vmbo en mbo. Iets heel anders dus. Maar de interesse voor Middeleeuwse teksten is altijd gebleven. Vandaar dat ik, naast mijn werk, meer tijd wil vrijmaken om betrokken te zijn bij de totstandkoming van nieuwe tekstedities binnen de Middelnederlandse artesliteratuur.
Wie weet tot ziens!
Joke van der Wijk”